Het Spoorwegmuseum, leuk voor jong en oud!

het-spoorwegmuseum-utrecht-nederland

Het Spoorwegmuseum, gevestigd in Utrecht werd op 1 december 1928 opgericht. Spoorwegambtenaar G.W. van Vloten verzamelde alles wat met de geschiedenis van spoorwegen te maken had en bracht het onder in zijn woning. Toen zijn woning te klein werd om alles in te verzamelen mocht het onderbrengen in een hoofdkantoor van de NS.

In 1927 besloot de directie er een museum van te maken, de Stichting Nederlandsch Spoorwegmuseum. In 1953 kwam het Stichting Nederlandsch Spoorwegmuseum te staan op het oude Maliebaanstation in Utrecht, waar het nu nog steeds staat, bekend als het Spoorwegmuseum.

Het museum

locomotieven-treinen-rijtuigen-spoorwegmuseum

Hier een aantal treinen uit het brede assortiment van het Spoorwegmuseum


Het Spoorwegmuseum is een leuk uitje voor jong en oud. Tientallen locomotieven, rijtuigen en treinen staan klaar om te vertrekken in de vertrekhal. Voor de liefhebbers van modeltreinen is er een ‘’modellenzolder’’. Hier staat een grote collectie modeltreinen om je ogen mee te strelen.
Voor kinderen is er het kinderspoor, waar de Jumbo Expres je mee neemt op een échte reis. Een leuke speelplaats met allerlei avontuurlijke elementen.

Leuke tip

Een leuke activiteit in het museum is de Vuurproef. Dit is een attractie die bijna twee eeuwen treingeschiedenis verteld terwijl je op de (vuur) proef gesteld wordt en je samen moet werken om hem door te komen.

Zie ook: De 10 populairste musea van Nederland

Bron featured image: klik hier.