Top vijf mooiste Nederlandse kastelen

Typisch kasteel

Nederland heeft een prachtige historie. Om deze reden zijn wij van MX Award gaan kijken naar de mooiste kastelen die Nederland te bieden heeft. Hieronder volgt een top vijf van de mooiste Nederlandse kastelen.

5: Kasteel Ammersoyen

Kasteel Ammersoyen is gelegen in Ammerzoden in Gelderland. Het kasteel kan bezichtigd worden door het volgen van een gids, Op de locatie gebeuren ook vaak feesten en evenementen. Het is mogelijk om het kasteel te huren voor feesten en vergaderingen. Het kasteel heeft twee torens. Dit kasteel staat in verhalen van het jaar 1026 maar is mogelijk hiervoor al gebouwd. Tegenwoordig wordt een deel van het kasteel gebruikt als gemeentetehuis.

Kasteel Ammersoyen

4: Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is een waterburcht in de provincie Gelderland. Het kasteel is in het jaar 1260 genoemd in een schrift en is waarschijnlijk ouder dan deze tijd. Bij het kasteel staat een monumentale boom van het soort robinia met een stam van meer dan 8 meter breed. Dit mooie tafereel is de ideale plaats voor een bruiloft of een feest.

Kasteel Doorwerth

3: Kasteel Doornenburg

Kasteel Doornenburg is gestart als een versterkt huis in de 9e eeuw. In de 13e eeuw is het kasteel pas echt ontstaan. Het kasteel is in de volgende eeuwen verder uitgebreid tot wat het nu is met een prachtige voorburcht. Het kasteel heeft het zwaar te verdragen gehad in de tweede wereldoorlog, gelukkig is het kasteel opgeknapt en is dit kasteel nu goed te bewonderen.

Kasteel Doornenburg

2: Het Muiderslot

Het Muiderslot is een middeleeuws kasteel die in Noord-Holland staat. Het gebouw is gebouwd rond het jaar 1296 en is in 1370 hersteld. Het Muiderslot is een typisch kasteel met torens op de vier hoeken van het gebouw. Het kasteel heeft verder een ophaalbrug met een slotgracht die destijds voor de verdediging van het gebouw diende. Het gebouw heeft veel doodlopende gangen en lastige trappen zodat deze waterburcht gemakkelijk verdedigd kon worden.

Kasteel Muiderslot

1: Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is onstaan in de 13e of 14e eeuw. Het kasteel is het grootste van het land en is ontworkpen door een architact genaamd Pierre Cuypers Het kasteel heeft een prachtige tuin en is goed behouden gebleven. In dit kasteel zijn er de rijke aspecten van het middeleeuwse leven te zien zoals een balzaal. Er zijn onder andere muur en plaffondschilderingen te zien. Je ziet verder een typische wijnkelder maar ook een eetkamer die speciaal bedoeld is voor kinderen tot 14 jaar. Door de veelzeidigheid van dit gebouw en de prachtige entree is dit dan ook de nummer één op onze lijst.

Kasteel de Haar