De leukste kindercampings van Nederland

Kindercamping glijbaan

Ben je op zoek naar een camping die je kinderen ook leuk vinden? Wij van MX Award hebben gezocht naar de leukste campings in Nederland die ook leuk zijn voor kinderen. Wij zijn uiteindelijk met een lijst van vijf gekomen die het leukst zijn om met kinderen naar toe te gaan.

1: Camping de Paal

Camping de Paal
Op camping de Paal is het altijd feest. Om deze reden is de camping dan ook volgens de ANWB in 2018 bestempeld als camping van het jaar. Zo heeft het park een kinderboerderij. Het park heeft ook een zand- en waterplaats van bijna 40.000m², hier is een groot piratenschip te vinden waar kinderen kunnen spelen en nog veel meer speeltoestellen.
De camping heeft ook een zwembad, er is keuze uit een binnenzwembad en een buitenzwembad waardoor er zelfs genoten kan worden als het weer tegenvalt. In de zwembaden kan er geschoten worden met waterschieters en kan er gegleden worden voer de verschillende glijbanen.

2: Recreatiepark TerSpegelt

Recreatiepark Terspegelt
Kamperen op recreatiepark TerSpegelt is een hele ervaring. Zo zijn er kampeerplekken die speciaal gemaakt zijn voor families met kinderen. Hierdoor kom je op een camping waar genoeg andere kinderen te vinden zijn en je kind zich nooit verveelt. De camping heeft ook een zwembad met een bubbelbad waardoor er voor iedereen iets leuks te doen is. Ten slotte heeft recreatiepark TerSpegelt een sterrenstrand waar een klimkasteel staat van 8 meter hoog.

3: Molecaten Kuierpad

Molecaten Kuierpad
Het Molecaten Kuierpad is een camping waar genoeg te doen is. Zo heeft het Kuierpad een outdoor klimpark. Dit is een park met een ‘all weather’ skibaan waardoor er vrijwel altijd geskied kan worden. Er zijn hier nog veel meer activiteiten zoals boogschieten en skaten te doen. In het bijgelegen water kan er eveneens aan kanoën gedaan worden. Bij deze waterplaats is er ook een vlotbouw evenement. Dit is dan ook een perfecte plek voor een leuk (kinder)feestje.

4: Sprookjescamping De Vechtstreek

Sprookjescamping
De Vechtstreek is een sprookjescamping, dit houdt in dat de Vechtstreek volledig in de stijl van sprookjes staat. De camping richt zich op kinderen tot 10 jaar en maakt gebruik van animatie, hier wordt zelfs doordeweeks gebruik van gemaakt. De camping heeft een verse broodjes winkel waardoor het hier ook heerlijk is om te ontbijten.

5: De Zandstuve

De Zandstuve
De Zandstuve is in 2016 als beste camping beoordeeld door Zoover. Dit is niet zonder reden, deZandstuve biedt namelijk een groot aanbod aan activiteiten. Zo heeft de kampeerplaats een binnen en buitenzwembad zodat er ook tijdens slecht weer gezwommen kan worden. Er is keuze uit onder andere een fiets en skelterverhuur. Er is verder een animatieprogramma voor alle leeftijden tijdens de weekenden en vakantieperiode zodat iedereen hier van kan genieten.

Bron: Illustratie