Europarcs


De zes voordelen van een watersportcamping!

Er zijn vele soorten vakantieverblijven en resorts te vinden. Van een luxe verblijf midden in een bruisende stad tot aan een basic camping in een dorpje. Het kiezen voor een watersportcamping biedt diverse voordelen die je bij vele andere soorten vakantiewoningen niet hebt.

Je bevindt je in een natuurlijke omgeving

Een watersportcamping bevindt zich aan of dicht bij het water. En water ligt doorgaans in een natuurlijke omgeving. Denk aan duinen aan de zee of aan bossen bij een meer. Het eerste voordeel is dat je watersport goed kan combineren met de ontspanning van de natuur. Het tweede voordeel is doorgaans de aanwezigheid van een strand. Je kunt tussen de activiteiten door zonnebaden, in het zand spelen met de kinderen of de dag afsluiten met een strandwandeling.

Er is altijd iets te doen, ook voor de kinderen

Een ander groot voordeel is dat je je nooit hoeft te vervelen. Er is altijd iets te doen. Je kunt zeilen, snorkelen, suppen, surfen of zelfs vissen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het vierde pluspunt van een watersportcamping is dat deze over het algemeen rekening houdt met de aanwezigheid van kinderen. Zo worden er waterspeeltoestellen geplaatst of waterbanen aangelegd gedurende de zomermaanden. Een watersportcamping is daardoor mede geschikt als familievakantie. Ook worden er vaak lessen aangeboden voor alle leeftijden om te leren surfen of zeilen. Informeer bij een in de buurt gelegen watersportcentrum naar de mogelijkheden.

Je kunt voertuigen huren of je eigen boot meenemen

Heb je zelf een boot? Deze kun je meenemen om heerlijk op het water rond te dobberen of te varen. Een vijfde aspect dat watersportcampings aantrekkelijk maakt, is dat deze veelal een boothelling hebben. Hiermee kun je eenvoudig je boot in en uit het water verplaatsen. De zesde pre is dat je, ook als je zelf geen watervoertuig bezit, kunt watersporten. De meeste watersportcampings bieden faciliteiten als het huren van surfplanken, motorbootjes en supboards aan. Of je nu een beginner bent op dit gebied en een nieuwe ervaring wilt opdoen of dat je een ervaren watersporter bent, op een camping dat gericht is op watersport zijn er genoeg mogelijkheden voor elke doelgroep.