Inbraakwerende kluizen


Als je waardevolle spullen in huis hebt, is het verstandig om de overweging te maken om een kluis te kopen. In een kluis kan je de spullen veilig opbergen. Het kan zijn dat je dierbare spullen wilt opbergen, maar ook bijvoorbeeld contant geld of sieraden. Verder kan je data beschermen.

Waar moet je op letten?
Bij het kopen van een kluis moet je op een aantal verschillende factoren letten. Denk hierbij aan:
• De grote: Natuurlijk! Je moet wel je spullen goed kwijt kunnen.
• De verankering: Je moet je kluis wel vast kunnen zetten. Soms op de bodem, soms op de bodem en aan de achterzijde.
• Heeft een kluis een waardeberging? Komen we zo op terug.
• Gaat het om een brandwerende kluis?

Kluizen zonder waardeberging
Een kluis zonder waardberging zijn vaak de wat goedkopere kluizen. Niet erg, maar het er is natuurlijk wel een verschil. Goedkope kluizen hebben niet voor niks geen waardeberging, omdat ze makkelijker te forceren zijn.

Kluizen met waardeberging
Kluizen met waardeberging bieden beter een bescherming bij inbraak. Deze zijn door de verzekering goedgekeurd, waarbij de verzekeraar het bedrag zal vergoeden waar de waardeberging voor staat. Let hier wel op: De waardeberging is altijd een indicatie waardeberging. Dit houdt in dat je altijd even (vooraf) even met je verzekeraar moet overleggen, of deze waarde ook daadwerkelijk gedekt wordt.

Kluis met bescherming tegen brand
Kluizen kunnen naast de bescherming bij inbraak ook bescherming bieden bij bijvoorbeeld brand. Een combinatie tussen een kluis met waardeberging én welke ook brandvertragend is, is vaak wel mogelijk. Je moet hier wel letten op een aantal zaken:
• De brandvertragendheid wordt aangeduid voor papier. Dus ga je data opbergen, dan geldt deze tijd dus niet (de tijd wordt korter)
• Let op de normering bij de brandwerende kluizen. Zo hebben sommigen kluizen een beperkte brandwerendheid, daar waar anderen écht getest zijn voor 30 minuten of 60 minuten.

Wil je graag een kluis kopen? Neem dan eens een kijkje bij Kluisvoordeel.nl.