De top vijf nationale parken in Nederland

Nationale parken

Wij van MX Award vroegen ons af welke nationale parken het mooiste zijn om naartoe te gaan. Genieten van mooie parken kan namelijk ook goed in Nederland. Hierdoor sta je nog dichter bij de natuur en kan je hier volop van genieten.

5: Nationaal Park Loonse & Drunense Duinen

Loonse en Drunense duinen
Nationaal park De Loonse en Drunense Duinen is een woestijn in Nederland. Net als in woestijnen is het temparatuurverschil in dit gebied soms meer dan 40 graden. Er mag van de paden afgegaan worden en zo heel de woestijn te ontdekken. In dit gebied waait er vaak stuifzand rond, dit zorgt ervoor dat het gebied als een Sahara aanvoelt. Er leven in dit gebeid verdoor ook dieren zoals dassen en kevers. Deze zijn helaas moeilijk te zien omdat ze erg schuw zijn.

4: Nationaal Park De Biesbosch

Park de Biesbosch
Nationaal park De Biesbosch is een beschermt natuurgebied waarin je kan genieten van de natuur. Er is behalve de natuur ook mogelijkheid om in de buurt van Biesbosch te overnachten. Rondom het park liggen verschillende campings waardoor je de Biesbosch beleving behoudt. Er is tenslotte een Biesbosch museum eiland waarin de historie van het nationaal park te zien is. Zo is hier te zien dat er een eb en vloed cyclus is van 45 minuten en hoe dit gebruikt wordt.

3: Nationaal park Schiermonnikoog

Schiermonnikoog
Het nationaal park Schiermonnikoog is een nationaal park van 18 km bij 3.5 km. De plaatst is de donkerste plek van Nederland en het park heeft ongeveer 950 inwoners. In dit park zijn er meer dan 300 soorten vogels te zien en meer dan 500 verschillende soorten planten. Dit park is om deze reden dan ook vanaf 2009 deel van het werelderfgoed. Het park is gevormt door de zee en de zand en veranderd om deze reden nogsteeds. In dit woeste natuurgebied zijn er erg veel dieren te zien die de moeite waard zijn, echt een aanrader.

2: Nationaal Park de Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe
De Hoge Veluwe is een prachtig natuurgebied. Dit natuurgebied heeft verschillende soorten landschappen. Zo zijn er naald en loofbossen. Maar ook heidevelden, glasvlakken en zelfs stuifzandlandschappen. Hierdoor is er zeer veel variatie in dit park en is er genoeg te bezichtigen. Het park beschikt over verschillende diersoorten die zijn opgenomen op de rode lijst. Dit betekend dat deze diersoorten zeldzaam of aan het verdwijnen zijn in Nederland.

1: Nationaal park Zuid-Kennemerland

Zuid Kennemerland
Het nationaal park Zuid-kennemerland heeft veel variatie. ongeveer een derde van het park is afgesloten voor bezoekers, hier leven dieren ongestoord. het is niet mogelijk om bij deze dieren te komen, wel is het mogelijk om de dieren te zien door speciale wild observatieposten. Het is gemakkelijk om in dit park te fiesten, er zijn zelfs gratis fietsen voor in het park. De dieren in dit park zijn heel divers, zo zijn er vossen en konijnen maar ook mollen en zelfs damherten.

Bron: Illustratie