Mooie wandelroutes in ons eigen kikkerlandje!

wandelaar-weg-lopen

Als je aan mooie wandelroutes denkt, denk je niet meteen aan routes in Nederland.
Toch biedt ons kikkerlandje een grote variatie in wandelroutes om in je vrije tijd er even lekker tussenuit te gaan en te genieten van het landschap dat Nederland te bieden heeft. Veel mensen zijn zich niet bewust van de schoonheid van Nederland, daarom hopen wij u met dit artikel te informeren over een aantal verschillende wandelrouten die zich binnen ons land bevinden.

Limburg

Limburg zit vol met authentieke dorpen, mooie rivieren, boomgaarden en verschillende landschappen. De Maasduinen zijn hier een voorbeeld van. Deze duinen staan in de top drie van Nederlands mooiste gebieden voor veel wandel/natuurliefhebbers. Dit is zeker verdiend.

limburg-uitzicht-bos

Het uitzicht over een mooi stuk Limburg!

Friesland

In Friesland ligt het Ijsselmeer. Langs het Ijsselmeer liggen veel mooie natuurgebieden en grasdijken die in combinatie met het uitzicht over het Ijsselmeer erg indrukwekkend kunnen zijn. In dit gebied liggen de drie kleine steden Stavoren, Hindeloopen en Workum die allerlei leuke oud Hollandse winkels en bezienswaardigheden zoals Het Eerste Friese Schaatsmuseum.

friesland-uitzicht-zonsondergang

Een uitzicht van de prachtige polders in Friesland

Groningen

Meer richting het oosten komen we uit bij Groningen. Groningen heeft verschillende mooie routes maar wij behandelen er een van. Dit gebied is Kardinge, in Noordwijk. Kardinge neemt je mee door verschillende gebieden die allemaal door de mens zijn bedacht en gemaakt. Het gebied heeft veel agrarische landschappen en bevat enkele bossen waar schelpenpaden doorheen lopen die door mensen zijn gelegd. Tegenwoordig is het gebied ongeveer 330 hectare groot. Het is dus een mooi recreatiegebied dat zeker de moeite waard is om op te zoeken!

wandelpad-in-groningen

Hier een foto van het mooie wandelpad in Groningen

Ik ben in al deze drie gebieden geweest, en mijn persoonlijke favoriet zijn de Maasduinen in Limburg. Dit omdat ik de kinderen mee heb genomen die hier lekker konden spelen terwijl je toch van het gebied kan genieten.

Bron featured image: klik hier.