Varen op de Loosdrechtse Plassen

Tussen Utrecht en Amsterdam bevinden zich de Loosdrechtse Plassen, wat een verzamelnaam is voor de zes wateren die tot de voormalige gemeente Loosdrecht behoren. Deze plassen staan vooral bekend om de rust en natuur die hier gevonden kan worden, en te bewonderen is vanaf bijvoorbeeld een sloep. Maar wat als je zelf niet zo’n bootje hebt? Dan kun je er één huren!
Een website die huurders en verhuurders van boten bij elkaar brengt, is botentehuur.nl. Via deze website kun je bijvoorbeeld onderstaande 8-persoons Victoria sloep huren, voor zo’n 100 euro per dag.

 

6.1
Voor wie iets sportiever wil zijn, heeft natuurlijk niets aan een motorboot. Vandaar dat er ook diverse soorten kano’s te huur zijn bij de Loosdrechtse Plassen, bijvoorbeeld door Bonnema Watersport. Vanaf slechts €9,- per twee uur kun je met z’n tweeën vanuit je kano genieten van de prachtige omgeving.
Als je toch iets meer luxe gewend bent, kun je bij Boten te Huur deze kajuitzeilboot huren. Met maar liefst 9 slaapplaatsen is deze jacht ideaal voor elk gezin. Daarnaast is hij uitgerust met een luxe speakerinstallatie, koelkast, magnetron en kooktoestel. Met een prijs vanaf €2.013,- per dag is de zogenoemde Dehler 45 echter niet voor iedereen weggelegd.

6.2