Vakantie in Nederland: de hond gaat mee!

Voor veel mensen is het elk jaar weer een uitdaging: waar kan de hond heen, als we op vakantie gaan? Gaat het arme beestje naar een hondenhotel? Of kunnen we hem bij familie of vrienden kwijt? Die zorgen zijn compleet onnodig. Neem je trouwe vriend gewoon mee! Veel gebieden zijn namelijk helemaal ingesteld op de viervoeter. Hieronder een overzicht.

Balspellen op het strand

Voor de actieve hond is er niets fijner dan achter een bal aan gaan over heerlijk zacht zand en in het water. En zelf word je er ook lekker actief van! Zo kun je bijvoorbeeld naar Bruinisse gaan, met één van de meest bijzondere natuurgebieden van Europa genaamd De Oosterschelde. Hier geniet je van strand, duinen en de polder, allemaal op loopafstand. Langs de vloedlijn zijn ook prachtige schelpen en andere schatten van de zee te vinden voor je hond en jijzelf.
7.1

Wandelen door de Veluwe

Voor de hond (en het baasje) die graag wat rustiger loopt, ben je op de goede plek op de Veluwe. Hier geniet je van de honderden kilometers wandelpaden door natuurgebieden, sommigen zelfs speciaal uitgezet voor met de hond! Zo kom je helemaal tot rust, en ben je even helemaal één met de natuur.
7.2

Golvend landschap van Limburg

Voor het trainen van de beenspieren ben je nog het meest op je plaats in Limburg. Het golvende landschap zorgt voor adembenemende wandelroutes die ook voor de hond een flinke uitdaging zijn. Zeker voor de getrainde wandelaar is dit een gegarandeerd succes! En met de vele vakantieparken die huisdieren toestaan is er ook altijd een mooie plek om weer lekker tot rust te komen.
7.3