5. Toverland

logo-toverland

Toverland is een attractiepark dat ligt in Sevenum. Het attractiepark heeft totaal 34 attracties, waarvan 4 achtbanen en 5 waterattracties. In 2014 had het park 673.000 bezoekers. Het park is leuk voor jong en oud.

Geschiedenis

In 2001 kwam Toverland met een indoorhal genaamd ‘Land van Toos’. Toverland kwam met die indoorhal zodat bij slecht weer ook mensen naar het park zouden gaan. De eerste attracties waren Hara Kiri (waterglijbaan), Sim Sa la Swing (zweefmolen), Boomerang (achtbaan) en nog verschillende speeltoestellen. Daarnaast had het buiten nog een doolhof, waterspeelplaats en een draaimolen. Later opende Toverland nog twee verschillende gebieden met nieuwe attracties, de gebieden kregen de naam ‘Magic Forest’ en ‘Troy Arena’. In het Troy-Area gebied kwam in 2007 de snelste, langste en hoogste attractie van de Benelux genaamd Troy. Het park is daarna meerdere keren uitgebreid en er zijn verschillende attracties bij gekomen.
In de toekomst wil Toverland zich nog een aantal uitbreiden. Het doel is om vijf keer zo groot te worden.

Attracties

Toverland heeft nu 35 attracties. Naast de attracties heeft het nog vele speeltoestellen. Het park heeft nu totaal vier verschillende themagebieden.

overzicht-toverland

Een overzicht van Toverland

Land van Toos
Dit was het eerste themagebied van het park. Dit is het overdekte gebied waar de bezoekers het park binnen komen. Hier staan vooral kinderattracties. Boomerang is de attractie die het meest opvalt in dit gebied, deze achtbaan gaat door heel het themagebied heen.

Magic Forest
Dit is het tweede indoorgebied van het attractiepark. Het thema is vooral bos. De opvallendste attracties in dit gebied zijn de Villa Fiasco (een huis vol hindernissen), Backstroke (boomstammenwildwaterbaan) en de Woudracer-bobbaan (bobslee baan).

Troy-Area
Dit gebied bevindt zich buiten. Het thema van dit gebied is de Griekse Oudheid. Eerst had het alleen de achtbaan Troy. Later zijn er nieuwe attracties bijgekomen.
Magische Vallei
Dit is het vierde gedeelte van het park, dit gebied bevindt zich in de buitenlucht. De meest opvallende attracties hier zijn de Dwervelwind (achtbaan), Djengu River (Wildwaterexpeditie) en de magische fontein.

Korton, er is veel te doen in Toverland. Naast de attracties zijn er ook verschillende shows. Kijk voor meer informatie op de site van Toverland.

Bron featured image: klik hier.