4. Slagharen

slagharen-logo

Slagharen is een attractiepark gelegen in Slagharen, Overijssel. Het attractiepark heeft meer dan 30 attracties. Het park heeft verschillende thema’s en je kan er ook blijven slapen. Ook zijn er vaak theatershows in het park. In mei 2015 komt Slagharen ook met een waterpark genaamd ‘Aqua Mexicana’.

Geschiedenis

Slagharen was niet vanaf het begin een attractiepark. Henk Bemboom begon in 1963 met een aantal vakantiehuisjes. Als extraatje kreeg je toen bij het huis een Shetlandpony en een wagentje, die pony’s waren toen erg zeldzaam. Later werden er huisjes bijgebouwd en kwam er een speeltuin en zwembad bij. In 1981 werd een deel van het terrein verwoest door een brand. De brand was waarschijnlijk aangestoken.
Henk Bemboom werd in 1990 opgevolgd door zijn dochter Henric en zoon Bouwe.
In 2008 veranderde de naam van het park naar Attractie- & Vakantiepark Slagharen. In 2012 is het park over genomen door de groep Parques Reunidos, een Spaans bedrijf dat veel verschillende attractieparken en dierenparken heeft.

Attracties

Het attractiepark van Slagharen bestaat uit twee delen. De twee delen worden verbonden aan elkaar door de Mainstreet, deze bestaat uit restaurants en winkels. Het attractiepark heeft een wildwaterbaan: Ripsaw Falls. Slagharen heeft 2 achtbanen: de Mine Train en de Thunder Loop. Het park heeft ook attracties als Apollo (zweefmolen), Free Fall (vrije val) en (een rad die ook schuin gaat). Er zijn totaal 6 thema’s in het park: Mexican, Indian Wild West, New Orleans, Jules Adventuereland en Yellowstone. Naast de boven benoemde attracties heeft het nog vele anderen attracties voor jong en oud, je zult je er niet vervelen.

attractie-apollo-en-wildwaterbaan

Attractie Apollo en de wildwaterbaan

Waterpark ‘Aqua Mexicana’
Op 1 mei 2015 wordt er een nieuw waterpark geopend in Slagharen. Het waterpark heeft een gebied van 5200 m2. Het park heeft zowel binnen als buiten waterattracties. Het waterpark heeft totaal 10 glijbanen waarvan 3 die bijzonder groot zijn. Daarnaast heeft het park ook een bubbelbad waar 70 personen in kunnen.

Voor meer informatie over Slagharen: klik hier.

Bron Featured Image: klik hier.