3. Duinrell

logo-duinrell

Duinrell is een groot attractiepark en camping dat ligt in Wassenaar. Het attractiepark van Duinrell heeft verschillende achtbanen en waterattracties. Naast dat Duinrell een groot attractiepark heeft het park het Tikibad. Het Tikibad behoort tot de grootste glijbaanparadijzen van Europa.

Geschiedenis

In 1935 begon Philip van Zuylen van Nijevelt met Landgoed Duinrell. Toen hij in dat jaar Duinrell opende was het niet meer dan een theetuin met wat speeltoestellen. Na de oorlog werd Duinrell uitgebreid en kwam er de mogelijkheid om er te overnachten. Het park bleef zich maar uitbreiden. In 1984 werd het Tikibad gebouwd en opende het park de rodelbaan. Daarna kwamen er steeds meer attracties en uiteindelijk groeide Duinrell uit tot een groot attractiepark en camping.
Vroeger moest je per attractie betalen. Nu is dat verandert. Je moet alleen apart betalen voor het Tikibad en de Katapulten.

Attracties

Duinrell heeft verschillende attracties. Hieronder staat een beschrijving van een aantal attracties.

Waterspin

De Waterspin is een attractie die 40 mensen over de kop laat gaan. Je zit in een soort van schommel die de hele tijd heen en weer gaat, uiteindelijk ga je ook vaak over de kop. Onder de attractie zit een vijver met allemaal kleine fonteintjes wat een leuk effect geeft.

Dragonfly

De Dragonfly is een achtbaan die 361 meter lang is. Het hoogste punt van de achtbaan is 15 meter hoog. De achtbaan gaat tussen de bomen en andere attracties door. Een ritje in deze achtbaan zul je niet snel vergeten.

achtbaan-dragonfly

Achtbaan Dragonfly

Falcon

De Falcon is een populaire attractie in Duinrell. De achtbaan gaat van 22 meter hoog recht naar beneden. De achtbaan bevat snelle bochten, een looping en kurkentrekkers.

Splash

Bij de attractie splash ga je in een boot snel naar beneden waardoor er een grote ‘splash’ onstaat. Je kunt kiesen tussen een dichte en open boot. Het is ook leuk om naar de attractie te kijken. Dit kan je doen door achter het raam op de brug te staan.

attractie Splash

Attractie Splash

Naast deze attracties heeft het park nog vele andere attracties en speeltoestellen. Daarnaast beschikt het park over het Tikibad, een van de grootste glijbanenparadijzen van Europa. Je zult je niet snel vervelen in het park!

Voor meer informatie kijk op de site van Duinrell.

Bron Featured Image: klik hier.