2. De Efteling


De Efteling ligt in Kaatsheuvel, Noord Brabant. De Efteling is het grootste attractiepark van Nederland. Daarnaast is de Efteling ook het attractiepark met het grootste bezoekersaantal. De Efteling trekt jaarlijks 4 tot 5 miljoen bezoekers.

De Efteling is niet alleen een attractiepark. Onder de Wereld van de Efteling valt ook een vakantiepark, het Efteling Hotel, het Efteling Theater en het Efteling golfpark. Er zijn plannen om De Wereld van de Efteling in de toekomst nog verder uit te breiden.

Geschiedenis

De officiële openingsdatum van de Efteling is 31 mei 1952, op die datum werd ook het Sprookjesbos geopend. Daarvoor was het park meer een speeltuin. Het sprookjesbos werd telkens verder uit gebreid. In de jaren 80 kreeg de Efteling steeds minder bezoekers. De Efteling besloot toen om een omschakeling te maken naar een attractiepark. Het park is inmiddels uitgegroeid tot een groot thema park voor jong en oud. De Efteling is nu een groot park met veel verschillende soorten attracties.

De Efteling heeft verschillende prijzen gewonnen. Het heeft zelfs in 1992 de IAAPA Applause Award (beste pretpark ter wereld) gekregen.

Attracties

De Vliegende Hollander

De Vliegende Hollander is een waterachtbaan. Met deze waterachtbaan maak je ook een splash. De Vliegende Hollander is de duurste en de grootste achtbaan van de Benelux.

de-vliegende-hollander

Attractie De Vliegende Hollander

Joris en de Draak

Joris en de Draak is een achtbaan waarbij je in de voetsporen van Joris en de Draak stapt. De achtbaan is gesplitst in twee banen: water en vuur. Water en vuur strijden om de snelste tijd.

Vogel Rok

De Vogel Rok is een achtbaan waarbij je met 65 km per uur door het donker vliegt. In deze achtbaan vlieg je met de Vogel Rok mee door het duister.

de-vogel-rok

Attractie de Vogel Rok

Pandadroom

De PandaDroom is een spannende 3D film. In de film reis je met Panda mee door verschillende natuurgebieden.

Sprookjesbos

Het sprookjesbos kent veel verschillende soorten bekende sprookjes zoals assepoester, roodkapje, Hans en Grietje, Fakir en Repelsteeltje. Het sprookjesbos is een echte ontdekkingstocht.

Droomvlucht

In de Droomvlucht vlieg je door een Wonderwoud vol elfjes en trollen. Het voelt net alsof je droomt. Het is de meest bezochte attractie van de Efteling. Tijdens de droomvlucht kom je verschillende bewoners tegen.

Naast de boven benoemde attracties heeft het park nog vele andere attracties.

Klik hier voor meer informatie over de Efteling. Wilt u overnachten in de buurt van de Efteling? Bekijk dan het uitgebreide aanbod op vakantiehuizen op Bonferia.nl .

Bron Featured Image: klik hier.