1. Walibi

walibi-logo

Attractiepark Walibi ligt in Biddinghuizen in Flevoland. Het attractiepark heeft momenteel meer dan 40 attracties. Eerst heette het park Six Flags Holland. Nog eerder had het park de naam Walib Flevo en nog daarvoor Flevohof. Walibi staat bekend om zijn vele achtbanen. Ook organiseert het jaarlijks verschillende evenementen als Out of Control, Summer Vibez en Halloween Fright Nights.

Geschiedenis

Het attractiepark begon als een boerderijpark met de naam Flevohof. Toen het park failliet ging werd het overgenomen door de Walibigroup. Later werd het park weer overgenomen. Het park werd telkens uitgebreid. Uiteindelijk werd de naam van het attractiepark in 2011 verandert naar Walibi Holland.

Attracties

Walibi heeft veel verschillende achtbanen. Hieronder zijn een aantal achtbanen beschreven.

Goliath

Goliath is misschien wel de bekendste achtbaan van Walibi. De Goliath is de langste, snelste en hoogste achtbaan van de Benelux. Deze achtbaan gaat maar liefst 106 kilometer per uur. Voor deze achtbaan moet je minimaal 1.40 meter zijn. Het hoogste punt van de achtbaan is op 46.80 meter hoog.

achtbaan-goliath

Hier zie je de achtbaan Goliath

Xpress: Platform 13

Bij deze achtbaan gaat het om de snelheid. Bij deze achtbaan word je gelanceerd waardoor je binnen 3 seconden een snelheid van 90 kilometer per uur bereikt. Voor deze achtbaan moet je 1.20 meter zijn. De Xpress: Platform 13 heeft de hoogste looping van de Benelux.

Speed of Sound

Speed of Sound is niet zomaar een normale achtbaan, er wordt muziek in gedraaid. Deze achtbaan gaat daarnaast voor- en achteruit. Deze achtbaan is de eerste zogenaamde Boomerang coaster ter wereld die muziek heeft. Voor deze achtbaan moet je 1.20 meter zijn.

speed-of-sound-achtbaan

Hier zie je de achtbaan Speed of Sound

Space Shot

Space Shot is een attractie waarbij je een vrije val maakt van 60 meter hoogte. Bij deze attractie kun je genieten van een prachtig uitzicht.

Robin Hood

Deze achtbaan is van hout gemaakt. Er zitten geen loopings of kurkentrekkers bij deze achtbaan. Je legt bij deze achtbaan een rit af van 1.035 meter op een hoogte van 32 meter. Deze achtbaan gaat 80 kilometer per uur.

Crazy River

De Crazy River is een waterachtbaan die 524 meter lang is. Je gaat in een waterboomstam over het water.

Naast de boven benoemde achtbanen zijn er nog vele andere attracties, in Walibi hoef je je niet te vervelen.

Voor meer informatie kijk op de site van Walibi.
Een vakantiehuis huren in de buurt van Walibi? Bekijk het uitgebreide aanbod op Vakantiewoning.org .

Bron Featured Image: klik hier.