Fietsen: De 5 mooiste routes van Nederland

De Nederlandse fietsersbond meldde dit jaar dat er maar liefst 35.000 km fietspad in Nederland ligt. Als je deze paden achter elkaar zou leggen, kun je naar Australië fietsen en weer terug!  Maar wat moet je met zoveel fietspaden, als je slechts een paar uur hebt om van die prachtig kronkelende bospaadjes te genieten? Daarom hebben we de 5 beste routes uitgekozen, elk in een ander deel van Nederland.

Limburg

We beginnen in de meest zuidelijke provincie van Nederland, in de buurt van Roermond. Daar loopt de Graafschap Horne route, die naast de stad Roermond zelf ook schilderachtige dorpjes als Melick, Hoorn en Herten aandoet. Met een fietspondje halverwege de route bij Marina Oolderhuuske is er even een moment om van de natuur te genieten en te bekomen van alle bezienswaardigheden van de eerste helft van de route. Voor meer informatie over deze 37 km lange fietsroute, kijk op deze website.
basilieksintwiro

Veluwe

De koninklijke bossen en heide route die door de Veluwe loopt is wellicht de mooiste route van Nederland. Met prachtige bossen, culturele hoogtepunten en een grote kans om wilde everzwijnen tegen te komen is dit de ideale fietsroute voor elke fietsliefhebber. Het start- en eindpunt bevindt zich bij de VVV van Elspeet, waar u tevens meer informatie kunt vinden over deze 36 km lange fietsroute. Ook op deze website staat meer informatie en een uitgebreide routeplanning.
wildzwijnmetbiggen

Friesland

Rond de plaats Kollum bevinden zich prachtige natuurgebieden, waar u over zeer goede fietspaden de Kollumroute kunt rijden. Met tal van bankjes om tussendoor even uit te rusten of gezellig te picknicken, is deze route voor jong en oud geschikt! Mocht u meer willen weten over dit fantastische stukje 40 km Friesland, kijk dan even op deze website voor meer informatie en de complete route in stappen.
natuurgebiedbuitenveld1

Noord-Holland

Onder de rook van het drukke Amsterdam-Zuidoost bevindt zich Amstelveen met haar prachtig omliggende natuur. Met karakteristieke dorpjes als Loenersloot, Vreeland en Baambrugge leert u een hele andere kant van de omgeving Amsterdam kennen. Het mooiste aan deze route is de variatie in natuur, van kleine boerenweggetjes tot recent aangelegde bruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal. Het is moeilijk om tijdens deze route aan de schoonheid van Nederland te ontkomen. Voor meer informatie over deze 55 km lange route, kijk op deze website.
5_copy7

Zeeland

We eindigen het lijstje fietsroutes aan zee, bij het Zeeuwse plaatsje Walcheren. Deze pittige tocht van maar liefst 66 km gaat onder andere over de mooiste Zeeuwse dijk, de Boomdijk. Daarnaast zijn er genoeg momenten om even een blik te werpen op de zee, op de vele duinovergangen die deze route rijk is. De kleine hoogteverschillen in deze tocht maken hem net even wat zwaarder dan de andere routes, maar het is absoluut de moeite waard om hier een paar uur voor uit te trekken! Meer informatie is te vinden op deze website.
domburgluchtofoto

Optimaal genieten van uw fietstocht?
Kijkt u even naar elektrische fietsen.