De Nederlandse kust

Nederland beschikt over 523 km kustlijn, verspreid over onder andere het Waddengebied, de Hollandse kust en de Zeeuwse kust. Behalve het bezoeken van de prachtige zandstranden is er nog veel meer te doen in en rond deze kuststreken. Hieronder een overzicht.

Het Waddengebied is uniek voor Europese begrippen. 6 bewoonde eilanden voorzien van prachtige natuur, iets wat niet alleen Nederlanders maar ook veel toeristen uit de buurlanden aantrekt. Met name de actieve bezoeker komt aan zijn trekken, zo kan men wadlopen naar Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog en zijn er zelfs avontuurlijke types die naar Texel en Vlieland lopen. Echter is het te gevaarlijk om zelfstandig een dergelijke toch te ondernemen, vandaar dat het alleen toegestaan is onder leiding van een erkende wadloopgids.
Heeft u altijd al eens een bezoek willen brengen aan een onbewoond eiland, voorzien van prachtige natuur en enkel bewoond door zeehonden en vogels? Dan is een bezoek aan Griend de perfecte gelegenheid. Een aantal keer per jaar organiseert Natuurmonumenten uitstapjes naar het eiland tussen Harlingen en Vlieland.

Hollandse kust

Voor de stoere strandgangers onder ons is er een te gekke activiteit in onder andere Noordwijk en Zandvoort: Blokarten. In het kort is dit karten met een enorm zeil bovenop de kart, waardoor je snelheden van wel 80 km/u behaalt!
Voor de mensen die meer op zoek zijn naar rust en natuur kan zich wagen aan de verschillende wandelroutes die door de VVV zijn aangesteld. Een absolute aanrader is de Groene strandroute bij Oostvoorne. Deze wandeling van 2,5km gaat door vochtige duinvalleien, een lagune en een vogeleiland. Uiteraard voor jong en oud!

Zeeuwse kust

Met de meeste zonuren van Nederland is de Zeeuwse kust toeristische trekpleister nummer 1. En dat er nog veel meer te bezoeken is behalve de kilometers lange stranden, zal je vast niet verbazen.
In Strandpark de Zeeuwse Kust in Renesse bevindt zich onder andere een sauna, die 7 dagen per week geopend is.
Mocht je niet genoeg kunnen krijgen van de prachtige stranden, en deze graag professioneel vast wil kunnen leggen op foto’s, is er vlakbij Strandpark de Zeeuwse Kust een fotografieworkshop te volgen. Zo weet je zeker dat de mooie herinneringen voor altijd bewaard zullen blijven.