De 5 leukste zwembaden van Nederland

zwembad

Baantjes zwemmen in het wedstrijdbad, relaxen in de whirlpools of glijden van de stoerste glijbanen van het land? Nederland is enkele prachtige zwembaden rijk, en wij van MXAward hebben daarom de leukste 5 zwemparadijzen op een rij gezet.

1. De Tongelreep in Eindhoven

In dit subtropische zwemparadijs in Eindhoven maak je kennis met een aantal snelle en avontuurlijke glijbanen. Zo kun je bijvoorbeeld in de turbotol, een supersnelle donkere glijbaan die eindigt in een soort trechter, waar je eerst een paar rondjes in draait en vervolgens door het gat onderin van 2 meter in het water beland. Voor de echte stoere zwemmer is dit een absolute topper! Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Tongelreep.

turbotol-tongelreep-eindhoven

2. Tikibad van Duinrell in Wassenaar

Wellicht het bekendste tropische zwemparadijs van Nederland is het Tikibad, welke in attractiepark Duinrell gevestigd is. Voor een adrenalinekick moet je zeker naar dit zwembad komen, het beschikt namelijk over een aantal spectaculaire glijbanen, waaronder de Blits & Flits. Deze twee glijbanen met een lengte van 80 meter gaan maar liefst 60 kilometer per uur! Ook het Tikibad heeft een eigen trechterglijbaan, genaamd de Cycloon, en een groot buitenbad met glijbanen voor als het lekker weer is. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het Tikibad.

tikibad-duinrell-wassenaar

3. Sportiom in Den Bosch

Het sportcentrum van Den Bosch heeft een vernieuwd subtropisch zwemparadijs, AquaFun Sportiom genaamd. Dit zwembad is vooral bijzonder door de rotsachtige aankleding, waardoor het lijkt of je echt in een grot aan het zwemmen bent. Je kunt je ook van de vulkaan laten storten in de Coco Wave, welke voorzien is van een speciale verflaag voorzien is waardoor het lijkt of je veel harder gaat dan je daadwerkelijk gaat. Ook dit bad beschikt over een buitenbad en ligweide, en als je het zwemmen echt zat bent kun je altijd nog gaan schaatsen op de IceFun ijsbaan! Kijk op de website voor meer informatie.

sportiom-aquafun-den-bosch

4. Preston Palace in Almelo

Het bekende familiehotel en evenementencentrum Preston Palace in Almelo beschikt ook over een prachtig zwemparadijs. Met heerlijke sauna’s, whirlpools en stroomversnellingen is dit de ideale plek om een middag of avond door te brengen. En ben je uitgeput van het zwemmen, kun je altijd nog in het hotel blijven slapen. Dit zwemparadijs beschikt echter niet over dergelijke spectaculaire glijbanen als eerdergenoemde zwembaden. Toch is dit voor de hele familie een genot om te zijn geweest! Kijk op de website van Preston Palace voor alle informatie.

zwemparadijs-preston-palace

5. Splesj in Hoeven

Het vakantiepark Bosbad Hoeven van Molecaten beschikt over het grootste waterspeelpark van West-Europa, waar je met heel het gezin kunt genieten van een dagje buiten zwemmen. Met razendsnelle glijbanen en een hoge duikplank is er ook voor de stoere zwemmer genoeg te doen. Voor de kinderen is er het spray-park, waar je lekker kunt spelen in het water.
Er is ook een halfpipe glijbaan, waar je een aantal keer heen en weer gaat op een band voordat je beneden bent. Spectaculair voor elke leeftijd dus! Kijk op Splesj.nl voor meer informatie.
splesj-bosbad-hoeven