De 10 leukste dierenparken in Nederland

verschillende-dieren-in-dierentuin

Op MXaward hebben we een eigen lijst gehad met de beste attractieparken, musea en zwembaden. Dit keer zijn de dierenparken in Nederland aan de beurt. Wij hebben onze eigen top 10 gemaakt van de leukste dierenparken in Nederland. Binnenkort komt er van elk park een uitgebreide beschrijving.

10. ZooParc Overloon

Op plek tien vinden we dierentuin ZooParc Overloon. Het park is 21 hectare groot. Het dierenpark heeft veel verschillende soorten dier- en plantsoorten. Vooral voor kinderen is dit park erg leuk, je kunt er goed spelen, dieren aaien en een speurtocht maken. Voor meer informatie klik hier.

9. Dierenpark Amersfoort

Op de negende plek staat Dierenpark Amersfoort. Deze dierentuin bevindt zich aan de westzijde in Amersfoort. Dit park heeft verschillende themagebieden. Voor meer informatie kun je hier klikken om naar de site van Dierenpark Amersfoort te gaan.

8. Burgers Zoo

Burger Zoo is een dierenpark gelegen in Arnhem, Gelderland. Dit park staat op de achtste plaats. In 2013 trok dit park 1,5 miljoen bezoekers. In dit park kan je veel verschillende dieren bezoeken. Burgers Zoo bestaat al meer dan 100 jaar. Klik hier om naar de site van Burgers Zoo te gaan.

7. Ouwehand Dierenpark

Op de zevende plaats vinden we Ouwehand Dierenpark gelegen in Rhenen. In het dierenpark kun je ook RavotAapia vinden, de grootste overdekte speeljungle van Europa. Klik hier voor meer informatie over Ouwehand Dierenpark.

6. Apenheul

Apenheul vinden we op de zesde plaats. Het park ligt in Apeldoorn. In dit park kun je apen uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika zien. De apen hebben er een vrij leven, sommige apen lopen zelfs vrij rond tussen de bezoekers. Klik hier om naar de site te gaan.

5. Dierenpark Emmen

Dierenpark Emmen staat op de vijfde plaats. Dit park is in 1935 geopend. Het park gaat binnenkort verhuizen en veranderen. Binnenkort wordt het park WILDLANDS Adventure Zoo Emmen geopend. Klik hier voor meer informatie.

4. Avifauna

Vogelpark Avifauna staat op de vierde plaats. Het park ligt in Alphen aan de Rijn. Het park heeft de hoogste glijtoren van Nederland. Avifauna is een van de bekendste vogelparken ter wereld. Klik hier om naar de site van Avifauna te gaan.

3. Gaia Zoo

Gaia Zoo, gelegen in Kerkrade staat op de derde plaats. Het park is 25 hectare groot. Het park heeft diersoorten uit Europa, Zuid-Amerika en Afrika. In 2013 was dit park door de ANWB gekroond tot leukste uitje van Nederland. Klik hier om naar de site van Gaia Zoo te gaan.

2. Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp staat op de tweede plaats. Deze dierentuin behoort tot een van de oudste dierentuinen van Nederland, het park zelf ligt in Rotterdam. Het park heeft ook een groot vlinderparadijs wat erg bijzonder is. Klik hier om naar de site van Diergaarde Blijdorp te gaan.

1. Beekse bergen

Beekse Bergen staat op de eerste plaats. Het park ligt in Hilvarenbeek. Je kunt in dit park een safari toch maken tussen 1250 dieren. Het park heeft ook een leuk speelland. Er worden veel evenementen in dit park gehouden. Klik hier om naar de site van Beekse bergen te gaan.

Bron Featured Image: klik hier.