10. ZooParc Overloon

logo-zooparc-overloon

Op nummer tien in onze lijst vinden we ZooParc Overloon terug. Dit park is in het jaar 2000 geopend en ligt in Overloon.

Informatie

In dit park ontmoet je veel bijzondere diersoorten. Het park heeft een mooie, natuurlijke omgeving. Er zijn veel bijzondere dieren, verder in dit artikel vind je welke dieren. Je kunt de dieren van dichtbij bekijken wat erg bijzonder is. Ook worden er elk jaar veel jongen geboren, deze kan je ook in de dierentuin bewonderen.

ZooParc Overloon is erg leuk voor kinderen. Ze kunnen naast dieren bekijken ook zelf spelen in de speeltuin. Daarnaast kunnen ze ook kijken naar voederpresentenstaties. Je kan bij dit park ook voor een exclusieve activiteit kiezen zoals achter de schermen kijken en eten geven.

Er is ook een restaurant in ZooParc Overloon. Bij lekker weer is ook het terras van het restaurant open waarbij je uitkijkt op de Aziatische Maidan of de speeltuin.
ZooParc Overloon heeft twee verschillende parkeerterreinen, de eerste ligt tegenover de ingang, de ander ligt aan de andere kant van de weg. De parkeerkosten zijn 5 euro. Het park houdt goed rekening met minder validen en kinderen. Er mogen geen huisdieren mee het park in.

Dieren

Het park heeft ronde de 36 verschillende dieren. Dit jaar heeft het park de volgende nieuwe diersoorten gekregen: zwartvoet pinguïns, baardapen, kuifhoederkoeten, witte tijgers, kroonmaki’s en zwarte zwanen. Verder zijn kan je er nog vele andere dieren vinden.

Hieronder een plattegrond van het park met een overzicht waar welk dier verblijft:

plattegrond-zooparc-overloon

Plattegrond van ZooParc Overloon

Doordat je de dieren van zo dichtbij kan zien in dit park ontstaan er bijzondere momenten die je niet snel zult vergeten!

Voor meer informatie klik hier om naar het park te kijken.

Bron Featured-Image: klik hier.