Sardinie Agriturismo

Het eiland Sardinië is bekend om zijn prachtige stranden en het aangename middellandse zee klimaat. Van de Costa Smeralda met zijn prachtige strandaccommodaties heeft u vast wel eens gehoord. Hier vieren veel Italianen elk jaar hun zomervakantie. Maar Sardinië kent ook veel agriturimo accommodaties, vaak wat meer in het binnenland maar met veel gastvrijheid en veelal een eigen restaurant op de locatie.

Sardinië wordt steeds beter bereikbaar door de diverse vliegverbindingen van Amsterdam naar Olbia en Alghero. Ook KLM biedt in het seizoen diverse malen per week vluchten aan naar Cagliari, de hoofdstad van het eiland.

 

Sardinie vanuit uw agriturismo ontdekken

Op een agriturismo kunt u het echte plattelands leven ervaren, zoals de sardijnen dat sedert vele jaren doen. Naast olijven en wijnen wordt er op deze agriturismo ook jam geproduceerd van eigen verbouwde abrikozen of vijgen, die u kunt aantreffen tijdens het ontbijt op het terras van het restaurant van deze accommodaties. Ook wordt er vaak pecorino geproduceerd, de welbekende schapenkaas, die heerlijk combineert met of na een bordje pasta. U bent echt gast van de familie en zij zullen alles doen om het u tijdens de vakantie naar de zin te maken. Zij geven u tips over bezienswaardigheden in de omgeving en boeken voor u het locale restaurant als u een keer buiten de deur wil eten.

Veel mensen die naar Sardinie gaan vinden het heerlijk om erop uit te trekken en dingen te ondernemen. Uiteraard is het dan handig om de beschikking te hebben over een huurauto die op elke luchthaven voorhanden zijn. De meest tot de verbeelding sprekende historische erfenis op Sardinië is zondermeer de Nuraghe, torens opgebouwd uit losse keien, die je overal op het eiland kunt tegenkomen. Een aantal bekende zijn te bezoeken onder begeleiding van een gids en de belangrijkste is de Nuraghe van Barumini, die ook op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Maar er is uiteraard nog veel meer te zien en te beleven op Sardinië. De belangrijke plaatsen van het eiland Alghero, Cagliari en Olbia zijn ook zeker een bezoekje waard. Ook voor de sportievelingen is er volop te beleven, van wandelen en mountainbiken tot duiken.

 

Het eiland Tavolare op Sardinie

Dit eiland is leuk om te ontdekken tijdens een dagtripje. Er zijn prachtige stranden en je kunt er heerlijk snorkelen en zwemmen. Rondom het eiland is beschermd Unesco gebied en kun je naar hartenlust duiken. Er zijn diverse duikscholen, die je begeleiden vanaf Porto San Paolo naar de diverse onderwaterschatten. Maar op Tavolare kun je ook goed bergen beklimmen. Dagtochten met gidsen, die je alle geheimen en mooie plekken van het eiland laten zien kun je vaak boeken bij je accommodatie.

Bij Tritt – Case in Sardegna hebben we een uitgekiende selectie van prachtige accommodaties verspreid over heel het eiland en wij adviseren u graag welke accommodatie het beste bij u past op basis van uw specifieke wensen en samenstelling. Neem gerust contact op via onze website www.vakantieinsardinie.nl wij helpen u graag.

Veel mensen die naar Sardinie gaan vinden het heerlijk om erop uit te trekken en dingen te ondernemen. Uiteraard is het dan handig om de beschikking te hebben over een huurauto die op elke luchthaven voorhanden zijn. De meest tot de verbeelding sprekende historische erfenis op Sardinië is zondermeer de Nuraghe, torens opgebouwd uit losse keien, die je overal op het eiland kunt tegenkomen. Een aantal bekende zijn te bezoeken onder begeleiding van een gids en de belangrijkste is de Nuraghe van Barumini, die ook op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Maar er is uiteraard nog veel meer te zien en te beleven op Sardinië. De belangrijke plaatsen van het eiland Alghero, Cagliari en Olbia zijn ook zeker een bezoekje waard. Ook voor de sportievelingen is er volop te beleven, van wandelen en mountainbiken tot duiken. Wanneer je meer leuke informatie willen hebben over de bezienswaardigheden, activiteiten en de mooiste plekjes van Sardinië kijk dan ook eens op de Top 10 hoogtepunten van Sardinië op Reizendoejezo..