China Light Festival

china-lights-festival-utrecht

Na het enorme succes van twee jaar geleden in Rotterdam komt het China Light Festival nu naar Utrecht. De Botanische Tuinen op de Uithof zullen het decor zijn van het festival waar de god van de hemel wordt geëerd. Vanaf 21 november 2014 tot 4 januari 2015 zullen de mooiste lichtkunstwerken te bewonderen zijn.

entree-china-lights-festival

Entree naar het festivalterrein van het China Lights Festival

Chinese traditie

Sinds de eerste Chinese keizer is het festival een traditie. Op de vijftiende dag van de eerste maand van het jaar vindt traditioneel het Yuan Xiao plaats. Waar bij het ontstaan van het festival er talloze lantaarns werden ontstoken om de god van de hemel gunstig te stemmen worden er nu bewegende, lichtgevende beelden gemaakt. Sprookjesfiguren, dieren, draken en Chinese symbolen passeren de revue. Het Chinese ‘Festivals of Lights’ is zo populair geworden de afgelopen jaren dat het nu ook ver buiten China te bewonderen is, zoals dit jaar, in de Botanische Tuinen in Utrecht.

Ervaring om nooit te vergeten

Bij een bezoek aan het festival wandel je langs tempel, tijgers, panda’s, bloemen en planten, allen verlicht. Het hoogtepunt zal waarschijnlijk de enorme Chinese draak zijn, vergeet ook niet een rondje door het Pandabos te lopen. Dit bos heeft namelijk alles in zich om met de Chinese draak te concurreren voor de positie van publiekslieveling.

china-lights-festival-draak

Een van de hoogtepunten van het China Lights Festival, de Chinese draak.

Het festival, zoals al eerder is genoemd, plaatsvinden van 21 november 2014 tot 4 januari 2015. Het festival is alleen gesloten op 31 december. De openingstijden zijn van 18:00 tot 21:30.