Klimmen en klauteren voor de Kids


Het is een mooie dag, de zon schijnt en de kinderen willen naar de speeltuin. Je kunt ze natuurlijk meenemen naar de speeltuin om de hoek, maar je kunt er ook een leuk dagje uit van maken. Er zijn namelijk tal van speeltuinen in Nederland waar je gemakkelijk een hele dag door kunt brengen met de kids. In dit artikel is een overzicht te vinden van een aantal  van de leukste speeltuinen in Nederland.

Holle Bolle Buiten

In het park Holle Bolle Buiten in Tuitjenhorn, speciaal voor kinderen tot 11 jaar, is altijd wel iets te doen. Er worden speurtochten gehouden, er is een doolhof en een dertig meter lange kabelbaan. Voor de iets oudere kinderen is er ook een avontuurlijke midgetgolfbaan, en het park beschikt over een groot terras waar u als ouder een oogje in het zeil kunt houden!

Speeltuin Spijkerdorp

In speeltuin Spijkerdorp kun je het hele jaar door bouwen aan je eigen hutten. Het is namelijk één groot huttenkamp! Met honderden planken, spijkers en hamers kun je je volledig uitleven op deze enorme bouwplaats. Daarnaast is er genoeg ruimte om lekker te klimmen en te spelen. Ook lopen er verschillende dieren rond om mee te spelen. Voor papa en mama is er een kantine waar je lekker een bakje koffie en een gebakje kan nuttigen.

Linnaeushof

In Linnaeushof in Bennebroek bevindt zich de grootste speeltuin van Europa. Met meer dan 350 toestellen en attracties is er voor ieder kind wel een dag door te brengen. Met trampolines, kabelbanen, waterfietsen en midgetgolfbanen is er zoveel te doen, dat je misschien niet eens genoeg hebt aan één dag! Ook voor de volwassenen is het goed volhouden hier, er is namelijk een restaurant en een café waar je lekker een hapje kan eten of wat kan drinken.